Gå til startsiden

Keiserstien

Keiserstien, en ny sti opp til byens tak, Keiservarden har lenge ligget i
kommunens planer, men ikke blitt realisert på grunn av manglende finansiering. Nå er vi så heldige å ha fått
Bodø Energi med på laget, og Keiserstien blir endelig en realitet i jubileumsåret 2016. 

8. september 2015 kom 6 sherpaer til Bodø, og allerede første dagen var de i gang. Først med å velsigne fjellet med bønn og bålbrenning. Deretter satte de i gang med byggingen og det øverste partiet opp til Keiservarden ble dekket av en 15-20 meter lang steintrapp. 

Sherpaene skal jobbe med stien frem til snøen kommer. De uttaler at det øverste partiet er enkelt å jobbe med, men til enkelte deler av stien er det nødvendig å få flytt inn steiner med helikopter. Så dersom sherpaene ikke er ferdige med stien før snøen har lagt seg, kommer de tilbake for å avslutte arbeidet til våren. 

Keiserstien er planlagt å være ferdig til juni og det vil bli en offisiell åpning den 19. juni.

Bodø Energi jobber for kontinuerlig å effektivisere og videreutvikle eksisterende virksomhet til beste for samfunnet, kundene og sin eier. Gjennom deltakelse i konkrete prosjekter, som keisersiten, ønsker Bodø Energi å bidra til utvikling av Bodø og omegn.

Bodø2016 er veldig heldig å ha Bodø Energi med på laget til opprustningen av dette turområdet som så mange benytter seg av. Vi vil takke Bodø Energi for deres deltagelse i prosjektet, og ser frem til mange turer både i jubileumsåret og i mange år som kommer. 

Følg oss

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bodø 2016

Bodø by fyller 200 år 20. mai 2016. Det er planlagt et helt jubileumsår med masse arrangementer og prosjekter. 

Design og utvikling: CoreTrek AS | CMS: CorePublish