Gå til startsiden

Jubileumssalt

Arctic Salt holder til på Saltbrygga ved Saltstraumen, og holder på med produksjon av flaksalt – med råvarer fra verdens sterkeste malstrøm.

Hver eneste liter saltvann hentes fra svabergene til bryggerhuset, der det dampes og tørkes med nennsom hånd av saltmakerne. 48 timer tar det å skille de unike maleriene fra vannet. Akkurat som snøkrystallene, er ikke to saltkrystaller like. Vanntemperatur, årstid og luftfuktighet ved Saltstraumen setter avtrykk på hvert enkelt saltflak.

I forbindelse med jubileet har saltgründer Tore Hongset sammen med kjøkkensjef på Saltstraumen hotell utviklet et bjørkerøkt salt. Selvfølgelig også med bjørk fra Salstraumen. Salt fra Arctic Salt selges allerede på flere steder i hele Norge, og nå har de mulighet til å også profilere det at Bodø har 200-årsjubileum. Vi er stolte ambassadører for Bodø og Saltstraumen, uttrykker Hongset.

Jubileumssjef Tomas Lønsetteig sier dette er et veldig godt produkt som kan nå langt ut over Norges landegrenser, en perfekt julegave til nær og fjern.

Jubileumssaltet skal selges i  Bodø hos blant annet Rustikk bakeri, Bofisk og Melkebaren i tillegg til hos Han Sylte i Valnesfjorden, på Rognan og andre steder i Bodø og omeng. 

Følg oss

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bodø 2016

Bodø by fyller 200 år 20. mai 2016. Det er planlagt et helt jubileumsår med masse arrangementer og prosjekter. 

Design og utvikling: CoreTrek AS | CMS: CorePublish