I anledning byjubileet har Bryggerikaia, som er jubileets offisielle bevertningspartner, hentet inn Rasmus Skoglund og Børge Strøm for å sette sammen en jubileumsmeny. Menyen ble lansert 10. mars, og passer veldig godt med både kystkultur, årstid og Bryggerikaias konsept.
Det har vært fokus på at innholdet i menyen, som fins i både tre- og fireretters, skulle være kortreist, og noe Bodøværingene kunne identifisere seg med. På menyen finner du blant annet kamskjell, kveite og ost fra Kjerringøy gård. Det er retter som vil passe for de aller fleste, men for å kunne nå enda bredere sier Alf Mangor Johannessen at det også vil komme en barneutgave av menyen i løpet av året.
Sommalier Børge Strøm har også tenkt kortreist, så langt det er mulig, med drikkemenyen han har satt sammen. Øl fra Bådin blandet med søt, italiensk dessertvin for å runde av måltiden. Det høres kanskje litt spesielt ut, men det er absolutt verdt å prøve.
Menyen består av:
Kamskjell med sellerirotpure, eple, hasselnøtt og soya.
Bakt kveite med dampet spisskål, gulrot, gulløyepotet og smørsaus med pepperrot.
Ost fra Kjerringøy gård med fruktmarmelade og nøttebrød.
Sjokoladekrem med appelsin og vaniljeis, smuler på kaffekjeks og mandler.