Gå til startsiden

Ylajali hedret kvinnene i bystyresalen

Emsemble Ylajali inviterte til feiring av kvinnedagen i bystyresalen i Bodø Rådhus.
Bakgrunnen for lokaliasasjonen var at de ønsket å avholde konserten med navn «Kvinnestemmer» på et sted med sterk kvinnehistorie. Med på laget hadde de meg seg Steinar Aas som blant annet kunne fortelle at de første kvinnene som ble valgt inn i bystyret i Bodø ble valgt inn allerede i 1901, 12 år før kvinner fikk stemmerett i Norge.

I programmet sto det at Ensemble Ylajali er seg bevisst sin feminine identitet, ikke bare musikalsk, men også i forhold til å ivareta kvinners perspektiv i kultur og samfunn. Selve konserten startet med klostermusikk fra middelalderen, tradisjonelt forbeholdt menn.  Deretter kom mange vuggesanger nettopp fordi en viktig del av kvinnekampen handler om å skape bedre oppvekst- og levekår for neste generasjon.

Ved siden av Ylajalis vakre fremføringer var forestillingen akkompagnert av et bildespill av fotograf Erika Hebbert, som hadde latt seg inspirere av fotograf og politiker Louise Engen. Bildenes tema var identitet, og feminin identitet. –Til denne konserten hadde jeg et ønske om å lage et bildespill som handler om skam og utenforskap, sier Hebbert som viste sterke bilder av en ung mann som opplever skammen av å være født i feil kropp.

Det hele var en veldig flott markering av kvinnedagen i bystyresalen, en feiring av kvinner – med kvinner og om kvinners identitet og historie.  

Følg oss

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bodø 2016

Bodø by fyller 200 år 20. mai 2016. Det er planlagt et helt jubileumsår med masse arrangementer og prosjekter. 

Design og utvikling: CoreTrek AS | CMS: CorePublish