Gå til startsiden

Kortreist jubileumsmeny på Bryggerikaia

I anledning byjubileet har Bryggerikaia, som er jubileets offisielle bevertningspartner, hentet inn Rasmus Skoglund og Børge Strøm for å sette sammen en jubileumsmeny. Menyen ble lansert 10. mars, og passer veldig godt med både kystkultur, årstid og Bryggerikaias konsept. 

Det har vært fokus på at innholdet i menyen, som fins i både tre- og fireretters, skulle være kortreist, og noe Bodøværingene kunne identifisere seg med. På menyen finner du blant annet kamskjell, kveite og ost fra Kjerringøy gård. Det er retter som vil passe for de aller fleste, men for å kunne nå enda bredere sier Alf Mangor Johannessen at det også vil komme en barneutgave av menyen i løpet av året. 

Sommalier Børge Strøm har også tenkt kortreist, så langt det er mulig, med drikkemenyen han har satt sammen. Øl fra Bådin blandet med søt, italiensk dessertvin for å runde av måltiden. Det høres kanskje litt spesielt ut, men det er absolutt verdt å prøve. 

Menyen består av:

Kamskjell med sellerirotpure, eple, hasselnøtt og soya.
Bakt kveite med dampet spisskål, gulrot, gulløyepotet og smørsaus med pepperrot.
Ost fra Kjerringøy gård med fruktmarmelade og nøttebrød. 
Sjokoladekrem med appelsin og vaniljeis, smuler på kaffekjeks og mandler. 

 

 

Følg oss

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bodø 2016

Bodø by fyller 200 år 20. mai 2016. Det er planlagt et helt jubileumsår med masse arrangementer og prosjekter. 

Design og utvikling: CoreTrek AS | CMS: CorePublish