Gå til startsiden

Academy of St.Martin in the fields

Med over 500 innspillinger er Academy of St. Martin in the Fields verdens mest innspilte kammerorkester. Lørdag 6. august åpner de Nordland Musikkfestuke 2016 i Stormen Konserthus.

Husker du sist du hørte Academy of St. Martin in the Fields spille? Det er ikke sikkert, men det som er sikkert er du har hørt dem spille. Orkesteret, etablert av legendariske Sir Neville Mariner, har dominert sitt felt siden oppstarten i 1959 frem til i dag.  I Bodø spiller de sammen med Håkan Hardenberger, en av verdens absolutt beste solotrompetister. Som du sikkert har registrert har vi brukt fraser som ”verdens største og verdens beste” flere ganger allerede i denne teksten. Normalt sett ville det vært noe vi hadde prøvd å styre unna, men i noen tilfeller er det rett og slett ikke mulig. Dette er et slikt tilfelle. Enten du er blodfan av klassisk musikk eller ikke så har du et forhold til Academy of St. Martin in the Fields.

 På programmet står verk av Mozart, Haydn, Britten og Planel. I tillegg får vi høre et av de vakreste stykkene for strykere som noen gang er skrevet. Samuel Barbers Adagio for strykere, opus 11. Blant mye annet kjent fra Oliver Stones storfilm Platoon.

 - Academy of St. Martin in The Fields gjør sin eneste konsert i Norge på Musikkfestuka. Konserten følger opp satsingen med Leif Ove Andsnes og Mahler Chamber Orchestra fra i fjor, og viser at Nordland Musikkfestuke er i posisjon til å få de fremste orkestrene i verden til byen. Vi er svært glade og stolte av å kunne presentere dette legendariske orkesteret sammen med Håkan Hardenberger på vår åpningskonsert, sier direktør André Wallann Larsen.

I tillegg til å spille konserter over hele verden har orkesteret stått bak innspillinger av musikk til ikoniske hollywoodfilmer som Amadeus, Den engelske pasienten og Titanic.  For de sportsinteresserte kan vi nevne at det er nettopp Academy of St. Martin in the Fields som står bak innspillingen av Tony Brittens hymne til UEFA Champions League. Orkesteret har spilt og formidlet så mye musikk utenfor dets hjemland England at de i 1993 ble tildelt Dronning Elizabeths eksportpris.

Årets åpningskonsert er et samarbeid med byjubileet Bodø2016.

Vi  ønsker velkommen til en forrykende åpning av Nordland Musikkfestuke 2016

Følg oss

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bodø 2016

Bodø by fyller 200 år 20. mai 2016. Det er planlagt et helt jubileumsår med masse arrangementer og prosjekter. 

Design og utvikling: CoreTrek AS | CMS: CorePublish